۱۳۹۶ آبان ۱۰, چهارشنبه

خواندنی ها با برترین ها (۱۳۷)



تیم فرهنگ و هنر پارس دان

خواندنی ها با برترین ها (۱۳۷)



برترین ها  – محمودرضا حائری: در این شماره از خواندنی ها با زندگی نامه دکتر اکبر اعتماد، بنیان گذار سازمان انرژی اتمی، داستانی از ادبیات ارمنی، رمانی از ادبیات ایتالیا و… آشنا شوید.


در پرتگاه حادثه (زندگی نامه اکبر اعتماد بنیانگذار سازمان انرژی اتمی ایران)



  • مصاحبه و تدوین: محمدحسین یزدانی راد

  • نشر اختران

  • چاپ اول: ۹۶


 


 خواندنی ها با برترین ها (137)

 


این کتاب برخلاف آنچه ممکن است تصور شود، فقط کتاب خاطرات شخصی نیست بلکه محتویات آن بسیاری از حوادث و رویدادهای گوناگون تاریخ معاصر را در بر می گیرد. وقایعی همانند تآسیس وزارت علوم، دانشگاه بوعلی سینا و دانشگاه آزاد، انقلاب آموزشی، فعالیت های موسسه تحقیقات و برنامه ریزی علمی و آموزشی و از همه مهم تر تأسیس سازمان انرژی اتمی و ساخت نیروگاه اتمی بوشهر؛ اطلاعات جالب و خواندنی درباره رجال و کنشگران تاریخ معاصر و مطالبی از این دست همچنین یکی دیگر از ویژگی های جالب توجه کتاب، اشاره به زوایای پنهان و کمتر شناخت شده دوران سلطنت محمدرضا پهلوی است که در منابع دیگر کمتر به آن اشاره شده است.


 



پیرمرد مهربان و دختر زیبا

  • ایتالو ازوو

  • ترجمه ی آوید نهاوندی

  • نشر نو

  • چاپ اول: ۹۶


 


 خواندنی ها با برترین ها (137)

 


درون‌مایۀ اصلی داستان پیرمرد مهربان و دختر زیبا عشق است -پیرمردی مرفه با زنی خارج از جایگاه طبقاتی خود رابطه برقرار می‌کند. دختر داستان، نقش یک شیء قابل تملک را دارد، یک شیء خریدنی که با پول معامله می‌شود. پیرمرد علاوه بر سلامت جسمانی، تنها به فضیلت خود می‌اندیشد، یعنی به چهرۀ پاک و مقدسی که می‌خواهد از خود ارائه دهد و برای اثبات آن قرار است با دلسوزی و شفقت در حق دختری جوان، او را از فقر و بدبختی برهاند. دغدغۀ او ممنوعیت یا مذموم بودن رابطه‌اش با دختر جوانی‌ست که می‌تواند جای فرزندش باشد.


 



عباس کیارستمی

  • جاناتان رزنبام و مهرناز سعید وفا

  • ترجمه ی یحیی نطنزی

  • نشر چشمه

  • چاپ اول: ۹۶


 


 خواندنی ها با برترین ها (137)

 


نویسندگان و منتقدان زیادی تلاش کرده‌اند به واکاوی شمایل کیارستمی بپردازند. اما کتاب جاناتان رُزِنبام و مهرناز سعید‌وفا از این جهت دستاورد کامل و قابل‏اعتنایی است که علاوه‏بر مرور ویژگی‌های تحسین‌برانگیز کیارستمی، موقعیت او را به عنوان یک هنرمند بین‌المللی بررسی می‌کند و به سراغ مسیری می‌رود که کیارستمی در آن از یک فیلم‏ساز حاشیه‌نشین و کارگردان فیلم‌های «کانونی» به جایگاهی رسید که بزرگان سینمای جهان تحسینش کردند و فیلم‏سازان زیادی تحت‏تأثیرش قرار گرفتند.


 


رُزِنبام در مقام یکی از شاخص‌ترین و مشهورترین منتقدان سینمایی و سعید‌وفا به ‌عنوان کارشناس و مدرس سینما با خاستگاهی ایرانی، تلاش کرده‌اند اصالتی را تحلیل کنند که توانست با تکیه بر ریشه‌های بومی به زبانی جهانی برای ارتباط با مخاطب برسد و تحسین‌و اعتبار زیادی را متوجه خود کند. آن‏ها مسیری را بررسی می‌کنند که در نتیجه‌اش فیلم‏سازی ایرانی با وجود همه‌ی حواشی سیاسی گریبانگیر این کشور، توانست در کنار بزرگان سینمای جهان قرار بگیرد و سرسخت‌ترین منتقدان و سخت‌گیرترین داوران را خلع‏سلاح کند.


 



عالیجنابان مفلس

  • هاکوپ بارونیان

  • ترجمه ی آندرانیک خچومیان

  • کتاب کوله پشتی

  • چاپ اول:۹۶


 


 خواندنی ها با برترین ها (137)

 


هاکوپ بارونیان طنز نویس برجسته ارمنی است که ۱۹ نوامبر ۱۸۴۳ در ارمنستان غربی به دنیا آمد و در شهر آدریانوپول به دنیا آمد. او مدتی در مدارس تدریس کرده و با نشریات گوناگون دوران خود همکاری داشته است. بارونیان با نگاهی موشکافانه به جامعه خویش نگریسته و پلشتی های آن را با زبان گزنده طنز به تصویر کشیده است. داستان عالیجنابان مفلس که  با نام گدایان بزرگوار نیز ترجمه شده است. بارها در تماشاخانه های گوناگون ارمنستان تبدیل و اجرا شده است و هنوز هم می شود. بارونیان چنان در ارمنستان محبوب است که تماشاخانه تئاتر کمدی موزیکال دولتی ایروان به نام هاکوپ بارونیان نام گذاری شده است.


از بارونیان داستان های بسیاری به یادگار مانده است. با اینکه ۱۲۵ سال از مرگ او می گذرد، گویی او آثارش را همین امروز نوشته است. مسائلی که او در داستان ها و نمایش نامه هایش مطرح کرده است بسیار معاصر است. می توان گفت عالیجنابان مفلس مشهورترین اثر بارونیان است او در ۲۷ مه ۱۸۹۱ درگذشت.

بدن در ذهن (مبنای جسمانی معنا، تخیل و استدلال)


  • مارک جانسون

  •  ترجمه ی جهانشاه میرزابیگی

  • نشر آگاه

  • چاپ اول: ۹۶


 


 خواندنی ها با برترین ها (137)

 


به‌ندرت کتاب‌هایی پیدا می‌شوند که با دقت، به صورتی مطبوع و دل‌پسند، و ساده محتوای داخلِ مغزِ انسان را زیرورو کنند. این کتاب یکی از آن‌هاست؛ برخی مسائلِ اساسی در فلسفه غرب را می‌کاود و توصیفِ از بیخ و بن جدیدی از معنی، عقلانیت و عینیت به دست می‌دهد، توصیفی که در واقع مدت‌هاست که به تأخیر افتاده است.” ـــ یاکو گارب، سان‌فرانسیسکو کرونیکل بدن در ذهن راه‌هایی را می‌کاود که در آن‌ها معنی، فهم و عقلانیت از الگوهای تجربه بدنی ما برمی‌خیزند و توسطِ آن‌ها مقید می‌شوند.


 


مارک جانسون، در تأکید بر نقشِ جسم، نارسایی‌های فلسفه عین‌گرا را در دوپارگی‌های میان ذهن و بدن، شناخت و عاطفه و خرد و تخیل خاطرنشان می‌سازد. او، با نشان‌دادن این‌که مفاهیمِ پایه‌ای چون توازن، مقیاس، نیرو و چرخه ناشی از تجربه‌های فیزیکی هستند و می‌توان آن‌ها را به‌طور استعاری بسط داد تا معانی انتزاعی و ارتباطات عقلانی را بیان کنند، نظریه‌ای را مطرح می‌کند که نشان می‌دهد تخیل چه‌گونه ساختارهای شناختی و بدنی را به هم مربوط می‌سازد. “اثری چالش‌برانگیز، الهام‌بخش و تازه. محققان و مدرسان حوزه‌های زبان‌شناسی، روان‌شناسی و فلسفه نکاتِ بسیار ارزش‌مندی را در آن خواهند یافت.


 



«مجله اینترنتی


برترین ها» از تمامی ناشران، نویسندگان، مترجمان، منتقدان و علاقه مندان به


حوزه نشر و کتاب دعوت می نماید مطالب خود را در حوزه معرفی و یا نقد و


بررسی کتاب به آدرس زیر ارسال نمایند:


Bartarinha.editorial@gmail.com



همچنین


برای ارتباط و هماهنگی های لازم می توانید با شماره ۲۳۰۵۱۴۹۲ تماس بگیرید.


منتظر پیشنهادات و انتقادات سازنده شما عزیزان می باشیم.
 




خواندنی ها با برترین ها (۱۳۷)

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر