تیم فرهنگ و هنر پارس دان
ملوان زبل؛ قهرمانی که با اسفناج فرهنگسازی کرد!
روایت تکراری خیلی از ما این است که در کودکی به خاطر همین آقای ملوان زبل و قوطی اسفناجش که او را قدرتمند و پُر زور میکرد و میتوانست از پس کارهای خارقالعاده بربیاید، به خوردمان «اسفناج» پخته میدادند! یک خوراکی با اطمینان بدمزه که شخصا از آن فراری بوده و هستم! ۲۷ دی ماه (۱۷ ژانویه ۱۹۲۹) روز تولد این کاراکتر کارتونی است. ملوان زبل امروز ۸۹ ساله میشود.
ملوان زبل از کجا آمده بود؟
«ملوان زبل» با نام اصلی پاپای از محصولات شرکت انیمیشن کینگ فیچرز بود. پاپای آن روزها در کتابهای کمیک بود و داستانهایش را روایت میکرد. کتابچههای مصور روزانه «تیمبل تیتر» محل تولد این کاراکتر بود و داستانهای او تا جایی جذابیت داشت که ۱۰ سال بعد «پاپای» به یکی از شخصیتهای معروف و دوست داشتنی در دهه ۳۰ بدل شده بود. در سال ۱۹۳۳ ماکس فلیشر او را به تلویزیون برد و انیمیشنهای کوتاهی را از ماجراهای آنها حاضر کرد. محبوبیت «پاپای» به حدی شده بود که استودیو پارامونت به کمک فلیشر آمد و تا سال ۱۹۵۷ قسمتهای متعددی از این انیمیشن را تولید کردند.
طی همه این سالها «پاپای» در کتابهای مصور، برنامههای تلویزیونی، بازیهای ویدئویی و هزاران آگهی و محصولات دیگر دیده شد و در نهایت هم سال ۱۹۸۰ فیلم سینمایی او ساخته شد که رابین ویلیامز بازیگر نقش پاپای بود.
اسفناج، این سبزی بدمزه!
احتمال اینکه پخش کتاب و کارتونهای ملوان زبل روی فروش اسفناج تاثیر داشته، خیلی عجیب نیست و حتی میگویند این کارتون باعث افزایش یک سومی مصرف اسفناج در امریکا شده است. با اینحال نکتهای که با اطمینان میتوانیم بگوییم این است که زمان پخش کارتون آن در ایران، خیلی از پدر و مادرهای ما با یک ظرف اسفناج پخته شده کنارمان مینشستند و منتظر میماندند تا ملوان زبل دستش را به جیبش ببرد، ظرف اسفناج را در دهانش خالی کند و نیروی خارقالعادهاش را بدست بیاورد تا به همین بهانه قاشق قاشق اسفناج را به خوردمان بدهند! اما ماجرای اسفناج واقعا چه بود؟
سازندگان کارتون ملوان زبل هم با استفاده از این واقعیت که اسفناج آهن زیادی داشته، از آن برای افزایش قدرت این شخصیت کارتونی استفاده کردند.
ملوان زبل؛ قهرمانی که با اسفناج فرهنگسازی کرد!
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر