گروه ورزشی پارس دان
خوش خدمتی به خادم
روزنامه قانون: رسول خادم، مرد اصلی فدراسیون کشتی است؛ رییسی که علاوه بر اداره امورات فدراسیون، سرمربی تیمملی نیز هست و به همین دلیل شایبههایی درباره میدان ندادن او به سایر مربیان برای تصدی پست سرمربی تیمملی شنیده میشود. رسول خادم چند روز پیش در نامهای به شورای فنی فدراسیون کشتی از آنها خواست تا به فکر سرمربی دیگری باشند. در بخشی از این نامه کنایهآمیز آمده است: «با عنایت به آگاهی کامل اعضای محترم شورای فنی تیمهای ملی کشتی آزاد که همگی از بزرگان و پیشکسوتان ارزشمند کشتی کشور محسوب میشوند، از میزان توانایی و قابلیت های مدیریتی، اخلاقی، روانی و فنی افراد علاقهمند به پذیرش این مسئولیت، تقاضا دارم هرچه سریعتر، نسبت به معرفی مربیان واجد شرایط برای بررسی در شورا و ارائه همفکری و مشاوره مضاعف در این خصوص در جلسات مربوطه، اقدامات شایسته را مبذول دارند».
تناقضهای حضور در تیمملی و فدراسیون
حضور مجدد رسول خادم به عنوان سرمربی تیمملی کشتی آزاد، موافقان و مخالفان بسیاری دارد؛ هرچند منتقدترین اعضا نیز بیان میکنند او از نظر فنی برتر از سایرین است. یکی از پیشکسوتان نامدار کشتی که تمایلی به افشای نامش نداشت، در این باره به «قانون» گفت: «آنچه می توانم در خصوص رسول خادم بگویم، این است که او در حال حاضر بهترین گزینه برای سرمربیگری تیمملی است اما مشکل اینجاست که میخواهد علاوه بر سرمربیگری، رییس فدراسیون نیز باشد. حضور همزمان رسول خادم در پست ریاست فدراسیون و سرمربیگری تیمملی سبب ایجاد تناقضهایی میشود؛ به عنوان مثال یک کشتیگیر باید با سرمربی تیمملی دوست باشد و خصوصیترین صحبتهایش را با او مطرح کند تا براساس آنها تمرینات اختصاصی طراحی شود. اما در سمت مقابل رییس فدراسیون همواره باید دور از کشتیگیران باشد، یعنی بجنگد تا از وزارت ورزش بودجه بگیرد و صرف کشتی کند.
در واقع ریاست کند و همین موضوع سبب ایجاد تناقضها میشود. در سوی دیگر کشتیفرنگی و آزاد همواره رقابت تنگاتنگی با یکدیگر دارند. خادم به عنوان رییس فدراسیون باید تلاش فراوانی کند که بتواند تعادل را بین کشتی فرنگی و آزاد برقرار کند. حتی محمد بنا نیز به دلیل همین بیعدالتیها تصمیم گرفت قید کشتی را بزند؛ بنابراین وظیفه خادم بسیار سنگین است و او باید سختیهایبسیاری را به جان بخرد». او درباره خصوصیات فنی خادم بیان کرد: «رییس فعلی فدراسیون کشتی هیچگاه تکنیک یاد کشتیگیران نمیدهد. او همواره تاکتیکها را آموزش میدهد و به همین دلیل نمیتوان گفت از نظر تکنیکی موفق است؛به عنوان مثال منصور برزگر، یک مربی تکنیکی است. اگر بخواهم به صورت ساده تکنیک و تاکتیک را توضیح بدهم ،میتوانم بگویم لیونل مسی تکنیک خوبی دارد و مورینیو، تاکتیک میداند.در کشتی، خادم فن خاصی را یاد نمیدهداما از کشتیگیران میخواهد در سه دقیقه اول، نفس حریف را بگیرند تا او خسته شود».
نگاهی به کارنامه خادم
رسول خادم، رییس فدراسیون کشتی که تا رقابتهای المپیک ۲۰۱۶ ریو، سرمربیگری تیم ملی را نیز همزمان در اختیار داشت، پس از المپیک ترجیح داد با کناره گیری از سرمربیگری تیم ملی، تمرکز خود را بر امور مدیریتی فدراسیون کشتی و همچنین حضور پر رنگ در هیات رییسه اتحادیه جهانی کشتی معطوف کند. با نظر خادم و اعضای شورای فنی، محمد طلایی سرمربی تیمملی جوانان که دو سال پیاپی تیمش بر سکوی نخست جوانان جهان ایستاده بود، سرمربی تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان شد. هر چند طلایی و کادرش در سال گذشته، موفقیتهایی را در رقابتهایی همچون جام جهانی و قهرمانی آسیا بهدست آوردند اما در مهمترین آزمون خود که رقابت های جهانی ۲۰۱۷ بود، نتوانستند نمره قبولی بگیرند؛ جاییکه ایران با تک مدال طلای حسن یزدانی و حذف هفت آزادکار دیگر ایران به کار خود در پاریس پایان داد، نتیجه ای که با نارضایتی مردم، مسئولان و کارشناسان همراه بود و حواشی بسیاری را که مهمترین آن ها چالش شدید میان فدراسیون کشتی و وزارت ورزش بود، بهوجود آورد.
پس از تکرار نشدن نتایج بسیار خوب رده های سنی کشتی آزاد، کارشناسان نسبت به آغاز دوران افول کشتی آزاد ایران که همواره پرچمدار ورزش ایران در میادین جهانی و المپیک بوده، هشدار دادند و اعضای شورای فنی نیز با بررسی جوانب مختلف در جلسه ای که وزیر ورزش نیز در آن حضور داشت، خواستار قبول سرمربیگری تیم ملی از سوی خادم شدند. با توجه به ادامه نتایج ضعیف کشتی آزاد که بی توجهی به آن میتواند عواقب جبران ناپذیری را متوجه ورزش ایران کند، شاید حضور دوباره خادم در رأس تیم ملی و مدیریت ایجاد حلقه ارتباطی مناسب میان رده های مختلف سنی، بتواند کشتی آزاد را به مسیر درست خود بازگرداند اما در صورت عدم مدیریت صحیح، کشتی ایران سالها به عقب باز خواهد گشت.
خوش خدمتی به خادم
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر