گروه خبری پارس دان
رفتار فراکسیونی لاریجانی فراموش نشود
داوودحشمتی در روزنامه قانون نوشت: برخلاف دور قبل (در مجلس نهم) که تنها دو وزیر توانسته بودند بالای ۲۰۰ رای کسب کنند، این بار از میان ۱۷ وزیر پیشنهاد شده، ۷ وزیر بالای ۲۰۰ رای آوردند.
تنها یک وزیر از راهیابی به دولت باز ماند که در آن مورد نیز باید رفتار فراکسیون مستقلین (فراکسیون لاریجانی) راکه نقش عمده در کنار فراکسیون ولایی داشت را حتما مد نظر قرار داد. هفته قبل بود که عارف در کنگره سازمان عدالت و آزادی از «غربال لیست امید» برای انتخابات آینده حرف زده بود. هشداری که باید شنیده شود.
فراکسیون مستقلین، صبح دیروز و قبل از رای گیری در صحن علنی،در درون فراکسیون یک رایگیری برگزار کرد. براساس گزارش سایت امتداد، کسانی که در این رای گیری توانسته بودند بیش از ۶۶ درصد آرا (دو سوم) را کسب کنند مورد حمایت این فراکسیون قرار میگرفتند. نکته جالب اینجاست که سه وزیر که به اصلاح طلبی شهرت دارند در این لیست، نتوانستند رای لازم را کسب کنند.
ربیعی توانست عبور کند و از میان حجتی و بیطرف که هر دو حمایت ۴۰ درصد این فراکسیون را داشتند، تنها حجتی توانست رای اعتماد بگیرد. فراکسیون مستقلین به ریاست جلالی و مدیریت پیش پرده لاریجانی، نسبت به دو فراکسیون امید و اصولگرایان ولایی از تعداد نمایندگان کمتری برخوردار است؛ اما از آنجا که در میانه این دو فراکسیون قرار گرفته آرایشان تاثیرگذار است.
همانگونه که در جریان رایگیری سال اول برای ریاست علی لاریجانی تاثیرگذار بود. با توجه به اینکه این فراکسیون، واکنشش را نسبت به محمود حجتی و بیطرف به این صورت نشان داد میتوان برداشت مشخصی از رفتار آنها به این معنا داشت: «برای این فراکسیون، اهمیت در برند اصلاح طلبی و غیر اصلاح طلبی است. آنها تمایل زیادی به کسانی دارند که در میانه قرار دارند. از سوی دیگر، واکنش شدیدی به نام اصلاح طلبی دارند و حاضر نیستند افرادی را که برند اصلاحات دارند، حمایت کنند».
عارف درست گفته بود:«باید از هماکنون خود را برای انتخابات ۹۸ آماده کنیم». تغییر در ترکیب مجلس، کار مهمی بود که در گام اول به درستی صورت گرفت. در این مجلس، شاهد این هستیم که کریمی قدوسیها تنها و در انزوا ماندند. دیگر خبری از کوچکزادهها و رساییها نیست. زاکانی و دهها عضو از پایداری، رهپویان و ایثارگران را درونش نمی بینیم. همراهی بیشتری با دولت وجود دارد و وزرایی که برند اصلاحات ندارند میتوانند به راحتی عبور کنند. اما این گام اول بود.
باید در شناساندن افراد فراکسیون مستقلین نیز در دو سال آینده تلاش کرد. همانگونه که اصلاح طلبان توانستند با معرفی واضح و آشکار چهرههایی چون رسایی، نبویان، کوچک زاده و زاکانی مانع از حضور دوباره آنها در مجلس شوند، این فراکسیون را هم باید منصفانه به مردم معرفی کرد. البته این اولین خروجی تیم لاریجانی در مجلس نیست. آخرین آن هم نخواهد بود.
نکته اینجاست که سال ۹۴ با ردصلاحیت های گسترده، تصمیم بر این شده بود که از افرادی که با پایداریها زاویه داشتند برای تکمیل لیست استفاده کنند اما اگر لیست نمیتوانست به طور کامل پر شود، چرا نباید با چند نفر کمتر معرفی شود؟ تجربهای که پیش روی ماست این است که آنها تا «دم در مجلس» با لیست امید هستند. عارف در این مورد گفته بود: «چندی پیش به یکی از دوستان لیست امید در مجلس به صورت خصوصی گلایه کردم و چند روز بعد دیدم که گفته است حضور من در لیست امید فلان شهرستان، افتخاری برای این لیست بوده است، مشکلی نیست.
ما در انتخابات ۹۸ خود را از این افتخار محروم میکنیم، ببینیم باز این افراد رای میآورند یا خیر!»(سخنرانی کنگره سازمان آزادی و عدالت). به باور من تکلیف اصلاح طلبان با اصولگرایانی مانند توکلی، نادران، ابوترابی و حدادعادل، یا حتی زاکانی و رسایی، کاملا مشخص است اما با کسانی که تا ورودی مجلس با شما هستند، تکلیفتان مشخص نیست. آنها میتوانند رای مردم را با برند و اندیشههای خود به دست بیاورند نه با حضور در لیستی که مردم به آن اعتماد کرده و برای رای آوردنش تلاش بسیار میکنند.
این درست است که اصلاح طلبان درانتخاباتهای اخیر به اسامی و جناحها توجه ندارند بلکه به جای آن نگاه میکنند که کدام افراد، رفتارهای اصلاح طلبانه دارند، اما به آن معنا نیست که باید به افرادی رضایت داد که با شما دشمن هستند.
گروه خبری پارس دان
رفتار فراکسیونی لاریجانی فراموش نشود
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر