۱۳۹۶ مرداد ۳۱, سه‌شنبه

قوانین خرید لباس برای نوزاد



تیم سلامت و پزشکی پارس دان

قوانین خرید لباس برای نوزاد



ماهنامه معیشت – زهرا اتابکی: همه مادران جوانی که منتظر تولد کودک دلبندشان هستند، برای خرید به بازارهای متنوع لباس بچه مراجعه می کنند. بازارهایی بسیار جذاب و رنگارنگ با انواع لباس هایی که با رنگ ها و مدل های مختلف از هر بیننده ای دلبری می کند.


 



مهارت های خرید لباس نوزاد 


 


هر مادری در چنین بازاری قرار بگیرد، اختیار از کف می دهد و چه بسا لباس ها و  لوازم زیادی را بدون توجه به اینکه کدام یک لازم و ضروری است یا کدام یک متناسب با نیازهای نوزاد اوست، تهیه کند و تا زمان تولد کودکش از تماشای آن ها لذت ببرد؛ اما وقتی که نوزاد دیده به جهان گشود و قدم نورسیده اش مبارک شد، بعد از مدتی کوتاه مادر متوجه می شود که طفل او مثل لوبیای سحرآمیز رشد کرده و وزنش در شش ماهگی دو برابر و در نه ماهگی سه برابر بدو تولدش شده و قدش ۵۰ درصد رشد کرده است و در نتیجه بسیاری از آن لباس های زیادی که با هزاران شوق و ذوق خریده و هزینه بسیاری هم بابتش صرف کرده است، یا اصلا پوشیده نشده اند یا در نهایت یکی دو بار استفاده شده اند و کوچک و کوتاه و تنگ شده و دیگر بی استفاده اند.


 


به همین دلیل من که مادر سه فرزند هستم، می خواهم به همه مادران جوان و مادربزرگانی که در شُرف خرید سیسمونی هستند، پیشنهادهایی بدهم که از این قبیل مسائل ذکرشده برایشان کمتر رخ بدهد و راهنمایی باشد برای خریدشان.

۱. مناسب با فصل خرید کنید؛ برای مثال اگر کودک متولد اسفند است، پس به زودی بهار را در پیش دارد و لازم نیست لباس های ضخیم زمستانی برایش تهیه کنید، بلکه لباس های بهاره نیاز دارد و لباس های ضخیم را باید برای شش تا نه ماهی یا نه تا دوازده ماهگی بخرید.



۲. متناسب با رشد بچه خرید کنید. اکثر بچه ها همان طور که گفتم مثل لوبیای سحرآمیز رشد سریعی دارند، به ویژه در سه ماهه نخست. بنابراین لباس هایشان سریع کوچک می شود؛ پس برای زیر سه ماهگی زیاد لباس نخرید، در نهایت سه دست بلوز و شلوار راحت با سه تا زیرپوش زیردکمه دار. ولی برای شش تا دوازده ماهگی که کودک غذاخوردن را آغاز می کند و لباس هایش بسیار زیاد کثیف و لک می شود، لباس بیشتری نیاز دارد.


۳. حتما زیرپوش های زیر دکمه دار بخرید. این زیرپوش ها خیلی مفیدند؛ از سویی باعث می شوند که پهلوی بچه پوشیده بماند و سرما نخورد؛ از سوی دیگر هنگامی که کسی کودک را در آغوش می گیرد، ممکن است بلوز بچه بالا رفته و دست شخص روی پوست لطیف پهلوی بچه قرار گیرد و بچه  اذیت شود.


با پوشیدن این زیرپوش ها از این مشکل جلوگیری می شود. همچنین این زیرپوش ها باعث می شوند که پوشک بچه خوب بماند و آویزان و شل نوشد؛ از سویی دیگر لازم نیست بچه شرت بپوشد و یک کش کمتر روی کمرش فشار می آورد؛ در نهایت این زیرپوش ها باعث می شوند که شلوار بچه کمتر از کمر سر بخورد و ثابت می ماند. زیرپوش زیردکمه دار را برای فصل سرما آستین حلقه ای بخرید که با یک بلوز بپوشد، ولی برای فصل گرما آستین حلقه ای یا آستین کوتاه می تواند بپوشد.


 



مهارت های خرید لباس نوزاد 


۴. مجموعه های چند تکه نخرید. برخی از اقلامی که در این مجموعه ها موجود است، اصلا به کار نمی آیند، پس بهتر است متناسب با آنچه نیاز دارید خرید کنید.


۵. اگر سرهمی می خرید، سعی کنید از نوع بدون جوراب آن باشد؛ زیرا کودک سریع قد می کشید و نوع با جوراب آن سریع کوتاه می شود؛ بچه هم راحتی نخواهدبود (تصور کنید خودتان سرهمی از گردن تا کف پا پوشیده باشید. چه احساسی خواهیدداشت؟!)


۶. برای نوزاد تا زیر یک ماهگی حتما کلاه نخی تهیه کنید. چون ملاج نوزاد تا مدت ها نرم و شل است و باید پوشانده شود تا هم سرما نخورد و هم اطرافیان به ویژه بچه ها از سر کنجکاوی دست نزنند؛ دست و ضربه زدن به این ناحیه از سر نوزاد خیلی خطرناک است.


۷. لباس مهمانی زیاد نگیرید. یکی دو تا کافی است؛ زیرا معمولا نی نی کوچولوها مهمانی نمی روند. حالا اگر موردی پیش آمد، همان موقع به سلامتی خرید کنید که اندازه اش باشد.


۸. بلوزهای یقه فرشته بگیرید. معمولا سر بچه نسبت به بدنش بزرگ است. موقع پوشیدن لباس یقه آن در سر بچه گیر می کند و اذیت می شود؛ اما یقه فرشته خیلی خوب و گشاد و البته زیباست و به راحتی از سر بچه رد می شود.


۹. در خرید جوراب دقت کنید که کش خیلی سفتی نداشته باشد. پوست بچه ها خیلی حساس و ظریف است و کش سفت جوراب اذیتشان خواهدکرد.


۱۰. توجه داشته باشید که ممکن است عزیزانی برای نوزاد شما لباس هدیه بیاورند. پس برای آن ها هم جایی درنظر بگیرید.





تیم سلامت و پزشکی پارس دان



قوانین خرید لباس برای نوزاد

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر