۱۳۹۶ شهریور ۹, پنجشنبه

زیر پوست صعود نامتوازن بازار بورس

گروه خبری پارس دان

زیر پوست صعود نامتوازن بازار بورس



روزنامه دنیای اقتصاد- هاشم آردم: شاخص بورس تهران طی معاملات روز گذشته با رشد ۲۴۰ واحد به سطح ۸۳ هزار و ۲۵۲ واحد رسید. با احتساب این رشد، حالا شاخص بورس در کانال ۸۳ هزار واحدی تثبیت شده است.


 


رشد شاخص همچنان متاثر از رشد قیمت‌های جهانی بود. بر همین اساس شاخص سهام تحت تاثیر معاملات مثبت در گروه‌های فلزی و معدنی در روند صعودی چشمگیر قرار گرفت. حالا نه تنها شاخص کل در حال رشد کردن است، بلکه ارزش معاملات نیز هر روز بیشتر می‌شود. البته بخش عمده ارزش معاملات تنها در چند نماد تمرکز داشت. این نمادها عمدتا جزو گروه‌های فلزی و معدنی بورس تهران هستند. تمرکز معاملات در این گروه‌ها ریسک‌ها و فرصت‌هایی را برای بازار سهام به دنبال دارد. اصلاح قیمت در گروه‌های کالایی ممکن است نگرانی‌هایی برای کل بازار سهام به دنبال بیاورد. البته به دلیل اینکه رشد قیمت نمادهای فلزی – معدنی پشتوانه بنیادی داشته است، این ریسک حداقل در کوتاه‌مدت پررنگ نشان نمی‌دهد.


در مقابل به نظر می‌رسد هنوز این گروه‌ها جای رشد دارند و رونق بورس اشباع نشده است. توجه سهامداران به عوامل بنیادی به جای حرکات دسته جمعی و موج‌سواری نشان از یک بلوغ بورسی دارد که یک فرصت برای فعالان تالار شیشه‌ای محسوب می‌شود.روز گذشته در بورس تهران ۱۶۹ میلیارد تومان سهام و حق‌تقدم در نمادهای عادی دست به دست شد. این در حالی است که میانگین ارزش معاملات خرد روزانه بورس تهران در مرداد ماه رقمی در حدود ۱۱۶ میلیارد تومان بوده است. به‌نظر می‌رسد که محرک‌های این روزهای بورس به حدی قدرتمند هستند که فعالان بورس تجربه شهریورهای سال‌های گذشته را فراموش کرده و با سرعت بیشتری در حال معامله هستند. پیش‌تر در گزارش‌های «دنیای اقتصاد» اشاره شده بود این امکان وجود دارد که شهریور ماه سال جاری، با شهریور‌های سال‌های گذشته تفاوت قابل توجهی داشته باشد. حالا ۵ روز کاری از شهریورماه بورس تهران می‌گذرد و هنوز خبری از عقب‌نشینی خریداران سهام مشاهده نمی‌شود.

ارزش رو به رشد معاملات


آمار معاملات بورس تهران طی سال‌های گذشته نشان می‌دهد که غالبا ارزش و حجم معاملات در شهریور‌ماه رو به نزول می‌گذارد. بررسی‌های «دنیای اقتصاد» حاکی از این است که در سال‌های گذشته میانگین ارزش روزانه معاملات در شهریور ماه نسبت به میانگین ارزش معاملات در همان سال، همواره کمتر بوده است. این مساله حتی در سال ۱۳۹۲ که پررونق‌ترین سال بورس تهران طی چند سال اخیر محسوب می‌شود نیز تجربه شده است. برای کاهش ارزش معاملات در شهریور‌ماه می‌توان چند دلیل مهم عنوان کرد. مهم‌ترین این دلایل فرارسیدن پایان سال مالی تعداد زیادی از شرکت‌های کارگزاری فعال در بورس و فرابورس است. در نتیجه شهریور ماه همواره به‌عنوان فصل تسویه اعتبارات در بورس تهران مطرح بوده است. این موضوع از یک طرف تاثیری واقعی بر معاملات بورس می‌گذارد و منجر به افزایش عرضه‌های بالقوه و ضعف تقاضا (از محل کاهش سطح اعتبارات) می‌شود. از طرف دیگر فرارسیدن فصل تسویه اعتبارات روی انتظارات فعالان بازار سهام تاثیر می‌گذارد و این احتمال وجود دارد که بور‌س‌بازان خریدهای احتمالی خود را به زمانی دیگر موکول کنند.امسال اما به نظر می‌رسد که بورس اوضاع متفاوتی را تجربه می‌کند. ارزش معاملات خرد سهام و حق‌تقدم در نمادهای عادی بورس تهران، روز گذشته بالغ بر ۱۶۹ میلیارد تومان بود. این در حالی است که میانگین ارزش روزانه معاملات در مرداد ماه در حدود ۱۱۶ میلیارد تومان بود. به عبارت دقیق‌تر ارزش معاملات روز گذشته نسبت به متوسط مرداد ماه، بیش از ۴۵ درصد رشد نشان می‌دهد. اگرچه نمی‌توان ارزش معاملات یک روز را ملاک مناسبی برای قضاوت درباره کلیت بازار در نظر گرفت؛ اما رشد معاملات در اولین روزهای شهریور‌ماه می‌تواند نویدی برای بروز یک استثنا در شهریورهای بورس تهران باشد.


رشد نامتوازن صنایع


در روزهای اخیر گروه‌های فلزی و معدنی، یکه‌تازهای بورس تهران بوده‌اند و بیشترین رشد قیمتی را تجربه کرده‌اند. این موضوع از این منظر اهمیت دارد که این گروه‌ها تاثیر قابل توجهی روی شاخص کل دارند و برای رشد نیازمند ورود نقدینگی قابل توجه هستند. روز گذشته تقریبا ۴۷ درصد از ارزش معاملات به ۱۰ نماد دارای بیشترین ارزش معاملات اختصاص یافت. در این میان نمادهای «فولاد»، «فملی»، «ومعادن»، «کگل» و «فخوز» قرار داشتند که به‌طور مستقیم و غیرمستقیم به قیمت‌های جهانی وابسته هستند. ارزش معاملات این نمادها ۳۵ درصد از کل ارزش معاملات بورس را به خود اختصاص داد. به نظر می‌رسد که حالا کلیت بازار در نمادهای فلزی و معدنی و همچنین هلدینگ‌های آنها خلاصه شده است. از سال ۹۴ تا‌کنون، بورس تهران چنین وضعیتی را تجربه می‌کند. هربار یک یا چند نماد یا یک گروه صنعتی در مرکز توجه بازار قرار می‌گیرد و نقدینگی از سایر گروه‌ها به گروه مورد توجه مهاجرت می‌کند. این در حالی است که در بازه سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴، بورس تهران به حرکت دست جمعی نمادها عادت کرده بود.


 


از آنجا‌که مهم‌ترین‌ عامل تاثیرگذار بر بورس (مذاکرات هسته‌ای) تمام صنایع را دربر می‌گرفت، گروه‌ها و صنایع به‌صورت همزمان رشد می‌کردند یا در شرایط اعلام اخبار بد (به زعم بازار)، تمام گروه‌ها و صنایع به‌طور همزمان دچار افت می‌شدند. پس از این دوره گذار، شرایط به گونه دیگری رقم خورد. از‌آنجا‌که ریسک‌های سیستماتیک چندانی روی سر بازار سهام سنگینی نمی‌کرد، دیگر خبری از حرکت همسوی تمام صنایع مشاهده نمی‌شد. یک بار خودرویی‌ها مرکز توجه بازار بودند، یک بار پتروشیمی‌های متانول‌سازحالا نیز نوبت به گروه فلزی و معدنی رسیده است. گروه‌هایی که با پشتوانه رشد قیمت‌های جهانی، مورد توجه فعالان بازار قرار گرفته‌اند.


دو پیام‌ یکه‌تازی فلزی و معدنی‌ها


فعالان بورس تهران در شرایطی به خرید سهام در نمادهای معدنی و فلزی رغبت نشان می‌دهند که یک متغیر سیستماتیک در حال تغییر است؛کاهش نرخ سود بانکی.کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی که این روزها در محافل بورسی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد، در صورت اجرایی شدن می‌تواند نسبت قیمت به درآمد کلیت بازار را رشد دهد. اما رشد شاخص بورس تهران همچنان به‌طور نامتوازن و به نفع گروه‌های معدنی و فلزی رقم می‌خورد. این موضوع دو پیام عمده دارد؛ اول آنکه به نظر می‌رسد نقدینگی جدیدی وارد بازار سهام نشده و صرفا شاهد انتقال نقدینگی از سمت سایر صنایع به سمت گروه فلزی و معدنی هستیم. شاخص گروه فلزات اساسی تنها ۳درصد دیگر با قله تاریخی خود فاصله دارد. این در حالی است که برخی صنایع، از جمله بانک‌ها و خودرویی‌ها در کف سالانه خود قرار دارند. گروه‌های کوچک‌تر نیز که از ابتدای سال جاری تا خرداد ماه رشد قابل توجهی را ثبت کرده بودند، حالا با ضعف تقاضا و فشار فروش روبه‌رو‌ هستند.


 


به عبارت بهتر، سهامداران سایر گروه‌ها تلاش دارند سهام خود را به فروش رسانده و وارد گروه فلزی و معدنی شوند.به نظر می‌رسد که پیام دوم رشد نامتوازن بورس در برهه فعلی، این موضوع باشد که فعالان اقتصادی، هنوز به اجرایی شدن کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی امیدوار نیستند، به ویژه که در روزهای اخیر رقابت برخی بانک برای جذب سپرده بیش از پیش عیان شده و بانک‌ها تلاش دارند قبل از ۱۱ شهریور، تا می‌توانند سپرده جذب کنند. به همین جهت، فعالان اقتصادی هنوز انگیزه کافی برای انتقال سرمایه‌گذاری‌های خود از سایر بازارهای موازی به بورس را ندارند. این موضوع می‌تواند تا حدودی به نفع بازار سهام باشد. چنانچه کاهش نرخ سود به درستی صورت نگیرد، آنگاه ریسک خاصی به بازار تحمیل نمی‌شود. به عبارت بهتر بازار سهام هنوز کاهش نرخ سود را اصطلاحا «پیش‌خور» نکرده است.


ریسک و فرصت رشد نامتوازن


رشد نامتوازن بورس تهران در برهه اخیر را نمی‌توان نقیصه‌ای برای بازار در نظر گرفت. به‌نظر می‌رسد که فعالان بازار سهام صرفا نمادهای معدنی و فلزی را به تبع بهبود عملکرد این شرکت‌ها که خود متاثر از رشد قیمت‌های جهانی بوده است، مورد توجه قرار داده‌اند. از آنجا که بازارهای جهانی و قیمت‌ها به راحتی تحلیل‌پذیر نیستند و عموما در بازه‌های قابل توجهی نوسان می‌کنند؛ چنانچه قیمت‌های جهانی به روند خود ادامه ندهند یا دست کم در محدوده‌های فعلی باقی نمانند، این امکان وجود خواهد داشت که قیمت سهام فلزی و معدنی رو به افت بگذارد. با کاهش قیمت در نمادهای مذکور و با توجه به بزرگی این نمادها، اصلاح شاخص کل بورس نیز شدید خواهد بود و این موضوع می‌تواند اثر روانی نامطلوبی روی فعالان بازار سهام بگذارد، به ویژه آنکه درست در ماهی قرار داریم که به‌طور سنتی بازار در آن تضعیف می‌شود. ضمنا باید این موضوع را در نظر داشت که قیمت‌ در نمادهای فلزی و معدنی به مقاومت‌های روانی خود نزدیک می‌شود.


 


همان‌طور که اشاره شد، شاخص فلزات اساسی تنها ۳ درصد با سقف تاریخی خود فاصله دارد. این موضوع می‌تواند حجم عرضه‌های احتمالی را در آینده نزدیک افزایش دهد. روز گذشته نیز عرضه‌های اشخاص حقوقی در نمادهای فلزی و معدنی قابل توجه بود.در طرف دیگر، از آنجا که رشد بورس تهران در برهه اخیر نامتوازن بوده است، اغلب گروه‌ها در محدوده جذابی برای خرید قرار دارند. کوچک‌ترین شوکی در بازار جهانی می‌تواند نقدینگی قابل توجهی را به سمت سایر گروه‌ها گسیل کند. حتی با این فرض که کاهش سود سپرده‌های بانکی آنطور که باید و شاید عملی نشود، می‌توان امیدوار بود که شاخص بورس تهران افت قابل توجهی را تجربه نکند.


در بازار چه گذشت؟


شاخص کل بورس تهران در جریان معاملات دیروز با رشد چشمگیر ۲۴۰ واحدی (معادل ۳/ ۰ درصد) مواجه شد و در ارتفاع ۸۳ هزار و ۲۵۲ واحد قرار گرفت. روز گذشته نیز باز این نمادهای فلزی – معدنی بودند که زمینه رشد شاخص سهام را فراهم کردند. نمادهای معاملاتی فولاد مبارکه، ملی مس ایران، معدنی و صنعتی گل‌گهر، توسعه معادن و فلزات و سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی بیشترین تاثیر مثبت در محاسبه شاخص کل را داشتند. در مقابل گسترش و نفت و گاز پارسیان، فولاد خراسان و بانک ملت مانع از رشد بیشتر نماگر اصلی بازار سهام شد. دیروز در مجموع حدود ۸۵۲ میلیون سهم به ارزش ۳۶۹ میلیارد تومان در ۶۴ هزار و ۱۶۵ دفعه داد‌و‌ستد‌ شد. از این میزان حدود ۱۷۰ میلیارد تومان به معاملات خرد سهام اختصاص داشت. بررسی‌ها نشان می‌دهد ارزش معاملات دیروز بورس تهران نسبت به میانگین ماه گذشته بیش از ۴۵ درصد افزایش داشته است. حجم معاملات نیز نسبت به میانگین ماه گذشته افزایش ۸۸ درصدی را تجربه کرده است. از میان گروه‌های ۳۷ گانه بورسی، شاخص ۱۳ صنعت با رشد مواجه شد که در صدر آنها گروه‌های استخراج کانه‌های فلزی، لاستیک و پلاستیک، استخراج زغال‌سنگ و فلزات اساسی قرار داشتند.


 


در طرف مقابل نیز شاخص ۲۲ صنعت با افت مواجه شد. بر این اساس، گروه‌های استخراج نفت و گاز، محصولات چوبی و سایر محصولات کانی غیرفلزی بیشترین زیان روزانه را به سهامداران خود تحمیل کردند. این موضوع تاکیدی بر رشد نا‌‌متوازن قیمت عمومی سهام در بورس تهران است. بیشترین ارزش معاملات در روز گذشته به گروه‌های فلزات اساسی و استخراج کانه‌های فلزی اختصاص یافت. ارزش معاملات این گروه حدود ۷۵ میلیارد تومان بود که حدود ۴۵ درصد ارزش معاملات خرد سهام معاملات دیروز را تشکیل می‌دهد. در بازار دیروز نماد معاملاتی بیسکویت گرجی،آلومینیوم ایران، ایرکا پارت صنعت و توسعه معادن و فلزات در صدر نمادها با بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند. در مقابل داروسازی داملران، بیمه آسیا، سرمایه‌گذاری صنعت بیمه و سالمین با بیشترین کاهش قیمت در انتهای جدول بازدهی قرار گرفتند.



گروه خبری پارس دان



زیر پوست صعود نامتوازن بازار بورس

بحران کره‌ شمالی، زنگ تنفس ایران‌ ستیزی است

گروه خبری پارس دان

بحران کره‌ شمالی، زنگ تنفس ایران‌ ستیزی است



فریدون مجلسی . تحلیلگر روابط بین‌ الملل در روزنامه شرق نوشت: بحرانی که در کره‌شمالی پیش آمده، زنگ تنفسی در ایران‌ستیزی ترامپ و یارانش پدید آورده است.


 


این وقفه به دنبال آن‌همه تبلیغ و تهدید و تدارک ترامپ و یارانش، نتانیاهو را نیز نگران کرده و به تکرار سفرهای تبلیغاتی خارجی واداشته تا هم توجه محافل داخلی کشورش را از پرونده اختلاس و رشوه‌خواری خودش که به آستانه محکومیت رسیده، منحرف کند و هم اجازه ندهد آن‌همه زحمات ایران‌هراسانه‌اش بی‌حاصل بماند. سوریه از ارتش و امنیتی قوی و طولانی برخوردار بود. جنگ داخلی و فروپاشی انسجام پیشین که آن کشور را به جولانگاه هواپیماهای اسرائیلی بدل کرده است، دارد بار دیگر به آرامشی نسبی همراه با کسب تجربه بسیار باز‌می‌گردد.


 


اکنون نتانیاهو با اشاره به نقش حزب‌الله در شکست داعش در جنگ داخلی سوریه و همچنین نقش فعال ایران در آن کشور و نزد حماس در غزه، به‌ویژه در شرایطی که حماس به طور علنی بازگشت به سوی ایران و تجهیز خود برای آمادگی جنگی را اعلام کرده، با ابراز نگرانی به این شعار توسل جسته است که «اجازه نخواهد داد کشورش در محاصره ایران قرار گیرد». در همین شرایط آقای بنین، مشاور ضدایرانی ترامپ، استعفا داده و جان بولتون (نماینده آمریکا در سازمان ملل در دوران جورج بوش پسر) که به نوبه خود از محافظه‌کاران نژادپرست و ضدایرانی است…


… به قول خودش افشاگری کرده و گفته است که با بنین در انجام طرحی برای برهم‌زدن برجام مشارکت داشته؛ زیرا برجام را که به تصویب کنگره آمریکا نرسیده، قرارداد رسمی نمی‌دانند. البته او در جایگاهی نیست که درک و صلاحیت تئوریک برای این‌گونه تحلیل‌ها داشته باشد و گویی فراموش کرده است که آن توافق در قالب قطع‌نامه شورای امنیت تثبیت شده است و آمریکا فقط به ضرب همان خصومت متقابل با ایران می‌تواند ایجاد مزاحمت کند.


 


مزاحمتی که به دلیل وزن اقتصادی و نفوذ آمریکا می‌تواند بانک‌ها و شرکت‌های اروپایی را نیز از تعامل با ایران بازدارد؛ اما عجالتا با پدیداری بحران کره‌‌شمالی نگرانی اصلی و توجه آمریکا به آن سوی دنیا معطوف شده است. درواقع نگرانی آمریکا از کره‌شمالی بسیار جدی‌تر است و از آن کشور احساس خطر واقعی می‌کند؛ زیرا باید گفت سلسله کیم ایل جونگیان کره‌شمالی را به جایی رسانده‌اند که بمب اتمی و موشک دارند و دیگر هیچ؛ یعنی چیزی برای باختن ندارند و در صورت بروز جنگ جز جان‌های بی‌ارزش اتباع سر‌به‌راه چیز دیگری نیست که نگران ازدست‌دادنش باشند.


 


چنین وضعی همراه با حاکمی بی‌پروا و نا‌متعارف می‌تواند به وضعیتی وخیم و پیش‌بینی‌ناپذیر منجر شود؛ درحالی‌که دلیل خصومت و تهدید آمریکا نسبت به ایران، به تبلیغات ایران‌هراسانه اسرائیل و سابقه طولانی شعارها و پیام‌های تحریک‌آمیز از سوی برخی محافل داخلی بازمی‌گردد که می‌دانند منظور از آن ستیز عملی نیست. آنها می‌دانند که تقاضای بازدید از مراکز نظامی ایران فقط برای فشارآوردن است و هرگز از سوی ایران پذیرفتنی نیست.


 


گویا فراموش کرده‌اند که اگر چنین رفتارهایی را به عراق صدامی تحمیل کردند، به این دلیل بود که عراق به کویت تجاوز کرد و آن کشور را اشغال کرد و سپس تن به جنگی احمقانه داد و شکست خورد و شرایطی را برای بقای خودش پذیرفت؛ درحالی‌که ایران نه به کشوری تجاوز کرده و نه ملزم به قبول چنان شرایطی بوده است؛ اما کره‌شمالی هنوز هم با آمریکا در شرایط جنگی است؛ یعنی پایان جنگ کره در تابستان ١٩۵٣ فقط آتش‌بسی در طرفین مدار ٣٨ درجه است که بارها هم نقض شده است و از طرفی آمریکا نسبت به حفظ امنیت کره‌جنوبی و ژاپن تعهداتی دارد.


 


در مصاحبه‌های تلویزیونی اخیر با مردم ژاپن، یعنی پس از آزمایش موشک میان‌برد کره‌شمالی که از روی جزیره هوکایدو در ژاپن گذشت و اصول حقوق بین‌الملل را نیز نقض کرد، ملاحظه شد که آنان غالبا آمریکا را از واکنش حاد منع می‌کردند؛ زیرا از آن بیم دارند که از سوی کره‌شمالی به ژاپن و کره‌جنوبی لطمات جانی و مالی جبران‌ناپذیر وارد شود. روسیه و چین هم نگران هستند که اینان حتی از واکنش کره‌شمالی از روی استیصال نسبت به «تحریم‌های فلج‌کننده» نیز بیمناک‌اند. این آزمایش موشکی آمریکا را در شرایط دشواری قرار داده است.


 


از سویی پرونده تخطی کره‌شمالی از موازین بین‌المللی را به شورای امنیت برده و از سویی اعلام کرده که «همه گزینه‌ها روی میز است»؛ هرچند این تهدید نیز بر اثر تکرار نخ‌نما شده و حکم توپ‌های بدون‌گلوله عثمانی را پیدا کرده است که قُمپوز نام داشت و در تدارکات گلوله‌هایش جا مانده و ایرانیان ترسشان از آن «قمپوز در‌کردن‌ها» ریخته بود؛ بااین‌حال از آمریکا انتظار می‌رود در مقابل این گستاخی‌های خطرناک واکنش نشان دهد. این پرسش مطرح است که با وجود رصدکردن این پرتاب چرا آن را در هوا منهدم نکردند؟


 


آیا نخواستند یا نتوانستند؟ آیا نگران واکنش کره‌شمالی بودند؟ آیا ترجیح می‌دهند موضوع را با مذاکره حل‌وفصل کنند؟ در صورت مذاکره تقاضای کره‌شمالی که رنگ باج‌خواهی پیدا خواهد کرد، چه خواهد بود؟ آیا پذیرش تقاضاهای آن کشور از سوی آمریکا پذیرفتنی است؟ بدیهی است که آمریکا مانند موارد مشابه آرزومند براندازی نظام کره‌شمالی است؛ اما به درون آن کشور محصور و مسدود راهی ندارد. جز اینکه در انتظار اقدامی از درون آن کشور باشد که با توجه به قساوت‌های آقای اون و نظام امنیتی شدید امید چندانی نمی‌رود. اگر شورای امنیت نیز کره‌شمالی را محکوم کند و حتی اگر نکند، شاید تنها راه باقی‌مانده استفاده از همان گزینه‌های روی میز باشد.


 


در‌این‌صورت ناچار به اقدامی غافلگیرانه همراه با قوی‌ترین انفجارهای هم‌زمان با اهداف بسیار متعدد و پرتلفات خواهد بود که مهلت واکنش را از کره‌شمالی سلب کند. چنین اقدامی می‌تواند هشداری به ونزوئلا و دیگران هم تلقی شود؛ اما با کوچک‌ترین اشتباهی می‌تواند قماری خطرناک باشد. آمریکا می‌تواند کره‌شمالی را نابود کند؛ اما بهای آن را باید کره‌جنوبی و ژاپن بپردازند. فراموش نکنیم، موضوع رابطه کره‌جنوبی با کره‌شمالی در زمان کلینتون تقریبا حل شده و به دید و بازدیدهای خانوادگی شهروندان دو کشور و سرمایه‌گذاری‌های کره‌جنوبی در منطقه آزاد مرزی کره‌شمالی منجر شده بود که بوش پسر با آن اعلامیه احمقانه «محور شرارت»، آن بساط را برهم زد. اکنون شرایط بسیار جدی‌تر است و فرصتی برای حماقت نیست.


 


از سوی دیگر، برخلاف آنکه بسیاری معتقدند آمریکا توجه استراتژیک خود به خاورمیانه را به آسیای شرقی منتقل کرده است، نمی‌توان چنین اعتقادی را قطعی دانست. توجه آمریکا به منطقه اقیانوس آرام تازگی ندارد. قوی‌شدن و قوی‌ترشدن چین هم عادی است؛ اما خاورمیانه هنوز مرکز انرژی جهان است و تا تحقق انرژی‌های جایگزین زمان درازی باقی است و دفاع از اسرائیل در مقابل تهدیدهای خارجی برای آمریکا در حکم وظایف اعتقادی است. مسئله کره به مذاکره یا راه‌حل نهایی یعنی جنگ خواهد انجامید؛ اما آمریکا درهرحال در خاورمیانه خواهد ماند.



گروه خبری پارس دان



بحران کره‌ شمالی، زنگ تنفس ایران‌ ستیزی است

عرضه‌ی بازی ضد آمریکایی توسط کره شمالی

گروه خبری پارس دان

عرضه‌ی بازی ضد آمریکایی توسط کره شمالی



وب سایت یک پزشک – میثاق محمدی‌زاده: یک شرکت متعلق به کره شمالی بازی سه بعدی تیراندازی به نام «شکار یانکی» Hunting Yankee عرضه کرد. سربازان کره شمالی می‌توانند در این بازی سربازان ایالات متحده را مورد هدف قرار بدهند.


 



 یک شرکت کره شمالی بازی کامپیوتری با موضوع تیراندازی به سربازان امریکایی عرضه کرد

این بازی پیش از اینکه با نام  Hunting Yankee عرضه شود؛ به طور گسترده‌ای روی رسانه‌های دولتی تبلیغ شده است. گفته می‌شود در این بازی سرگرمی و سه بعدی؛ با تفنگ‌های تک تیرانداز می‌توان سربازان امریکایی را از راه دور مورد هدف قرار داد. اولین بار؛ رسانه‌ انگلیسی زبان NKNews خبر انتشار این بازی را داد.


تصاویری که از این بازی در فضای مجازی یا تبلیغات آن هست؛ یک سرباز امریکایی را نشان می‌دهد که مورد هدف قرار گرفته یا سرباز امریکایی دیگری کشته شده و روی زمین افتاده است. سازندگان این بازی سعی کردند از روی بازی‌های تیراندازی معروفی مانند کانتر استریک یا کالاف دیوتی تقلید کنند. محیط و سبک این بازی کره شمالی به نسخه‌های سری اول این بازی‌های تیراندازی اول شخص بسیار نزدیک است.



 



 یک شرکت کره شمالی بازی کامپیوتری با موضوع تیراندازی به سربازان امریکایی عرضه کرد

در خبرهای که درباره این بازی منتشر شده؛ به نام سازنده یا توسعه‌دهنده یا تهیه‌کننده بازی اشاره نشده‌ است و حتا نمی‌دانیم این بازی برای کامپیوترهای رومیزی یا گوشی‌های موبایل عرضه شده است.


عرضه این بازی پس از بالا گرفتن اختلاف‌ها میان دو کشور کره شمالی و ایالات متحده صورت گرفته است و دنباله انتشار تصاویر و پوسترهای گرافیکی با محوریت حمله موشکی کره شمالی به اهداف امریکا و فروپاشی کل این کشور و شعله‌ور شدن در آتش است. سازندگان بازی‌های کامپیوتری در کره شمالی در صدد تحریک مردم و حمایت از برنامه‌های دولت کره شمالی هستند.


سایت NKNews می‌گوید موسسه تحقیقات و فناوری‌های پیشرفته کره شمالی در ماه آگوست توسعه سه بازی به نام‌های «Confrontation war»،م«Guardian» و «Gogury«eo battlefield» را دستور کار خود قرار داده است. این رسانه می‌گوید در بازی Confrontation war شاهد هدف‌گیری زیردریایی‌های دشمن با بمب‌های عمقی، بمب‌های هسته‌ای و موشک‌های ضدزیردریایی هستیم.



گروه خبری پارس دان



عرضه‌ی بازی ضد آمریکایی توسط کره شمالی