هر اونس طلا در معاملات امروز با افتی ۰٫۸ درصدی یکهزار و ۲۷۹ دلار و ۶۰ سنت معامله شد. روز گذشته نیز طلا افتی ۰٫۴ درصدی را تجربه کرده بود.
در اوایل هفته جاری با سقوط دلار در برابر ین، طلا با رسیدن به قیمت یکهزار و ۳۰۳ دلار و ۶۰ سنت به ازای هر اونس، بالاترین سطح خود را از ژانویه ۲۰۱۵ تجربه کرده بود.
جیمز استیل، تحلیلگر HSBC اعلام کرد: « طلا به سختی سطوح بالاتر از ۱۳۰۰ دلاری را تجربه کرده است و لزوما به این معنا نیست که صعود به پایان رسیده است. اما صعود ممکن است نیاز به یک ثبات داشته باشد. این موضوع موجب تحریک برداشت سود توسط سرمایهگذاران خواهد شد.» شاخص دلار که قدرت این واحد پولی را در برابر ۶ ارز اصلی اندازه میگیرد، با ثبت دومین روز رشد متوالی خود، در روز چهارشنبه رشد ۰٫۳ درصدی را به ثبت رساند. در معاملات روز چهارشنبه، ین از بالاترین سطح ۱۸ ماهه خود در برابر دلار فاصله گرفت.
دنیس لاکهارت، رئیس فدرالرزرو آتلاتتا روز گذشته اعلام کرد که فدرالرزرو میتواند دو مرتبه نرخ بهره را در سال جاری افزایش دهد. جان ویلیامز رئیس فدرالرزرو سنفرانسیسکو نیز اعلام کرد که ما از افزایش نرخ بهره در ماه ژوئن استقبال میکنیم. وی پیشبینی کرد که اقتصاد، تورم و مشاغل به پیشرفت خود ادامه دهند.
قیمت طلا از ابتدای سال جاری تا کنون رشدی ۲۱ درصدی را تجربه کرده که ناشی از کندشدن چشمانداز افزایش نرخ بهره فدرالرزرو بوده است. شمش نسبت به افزایش نرخ بهره حساس است چرا که هزینههای فرصت نگهداری این دارایی بدون بهره را افزایش میدهد.
صعود قیمت اخیر موجب شده تا سرمایهگذاران پولهای خود را به سمت صندوقهای سرمایهگذاری طلا سرازیر کنند. داراییها در SPDR، بزرگترین صندوق معاملاتی طلا در روز دوشنبه به بالاترین سطح خود از دسامبر ۲۰۱۳ رسیده بود.
منبع: اقتصادنیوز
گردآورری در پورتال خبری و سرگرمی پارس داون
چرا طلا ارزان شد؟
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر